Dat kan ook

Katholieke moeder raadt overstap naar gereformeerde school aan

30-11-2017 door Jeffrey Schipper

"Voor het eerst kunnen ook katholieke ouders lid worden van een ­gereformeerde schoolvereniging. Zo’n overstap is beslist aan te raden." Dit schrijft Mariska Orban, redacteur van het Katholiek Nieuwsblad, in een commentaar in het Nederlands Dagblad.

Orban: "Echt katholieke scholen, waar dagelijks wordt gebeden, waar de juf of meester uit de Bijbel vertelt en kinderen zingend samen God loven en eren, zijn er (bijna) niet. (...) Het gros van de klasgenoten ziet de kerk alleen vanbuiten, als ze naar hockey of voetbal fietsen." Een jaar geleden stapten haar eigen kinderen over naar de gereformeerde basisschool Immanuel in Best. Ze vindt het heerlijk dat klasgenoten bij haar over de vloer komen die "tijdens het bakken van de pepernoten, tegen elkaar vertellen hoe goed, mooi en lief God is." 

Dankzij een statutenwijziging kunnen ook niet-gereformeerden lid worden van de school. "Dit zaadje van samenwerking, beginnend bij onze kinderen, biedt hoop voor de toekomst van Nederland en christelijk Nederland in het bijzonder."

Artikel staat in zijn geheel in Nederlands Dagblad