Als geloven niet meer gaat.... wat dan?

Lieve vrienden van de thema-avonden in Veenendaal,

Ik vond het toch wel erg vreemd dat de avond van 24 maart niet doorging.

Ik had me veel voorgesteld van deze avond. Samen praten over het geloof en dan juist over het geloof als het zoek is. We zullen dat ongetwijfeld allemaal kennen. Dat vage, hopeloze gevoel van verlatenheid.

Vandaar dat u deze week mijn schets toegestuurd kreeg. Later dacht ik er nog eens over na; Op de avonden zelf is er altijd kortere of langere tijd voor gesprek en vragen en dat missen we nu.  Vandaar een stapje breder: De schets op het internet. En daar kunt u ook uw vragen kwijt. Vraag gerust. Onderaan de pagina staat een link; als u daar op klikt komt u op een contactpagina. Daar zit ik al op je te wachten om je vraag te beantwoorden.

Gewoon doen. Het kan zo vruchtbaar zijn om bezig te zijn met de dingen van Gods Woord en Gods  dienst. Doen hoor!

Deze werkwijze heeft ook nog een andere positieve kant: Iedereen die lezen wil kan op deze manier over deze schets nadenken en de Heere zoeken.

Wie u ook bent: als u per ongeluk op deze site gekomen bent, zie het dan als besturing van de Heere onze God.  Lees, herlees en bid!

God zal het ongetwijfeld zegenen.

Een hartelijke groet

van Jan en Nellie van Dooijeweert

 

Het verhaal van Nellie?

Ja, dat was nog niet definitief maar er waren verschillende mogelijkheden. Van de oude man met zijn “Heilig bos”; met touw afgezet. Daar ging hij bidden.

Of van die kapster die mijn haar niet durfde knippen: “Zo’n heilig hoofd”…. Of van die zakenman die zoveel voorspoed had sinds hij geloofde: “Heeft Hij gedaan!” riep hij dan. En hij wees naar boven. Of die stervende Katholieke man die zo bang was om God te ontmoeten. “Bij God zijn andere regeltjes dan bij ons”. Toen ik zijn hand greep en het hem als op de valreep toeriep: “Het bloed van Jezus Christus, de Zoon van God, reinigt ons van alle zonden”…. Het greep zich in geloof er aan vast….. En was behouden.

  

http://www.evangelist-van-dooijeweert.com/235697862